de-acht-fasen-van-de-maancyclus

De 8 fasen van de maancyclus

De maancyclus bestaat uit verschillende fasen. Elk van deze fases heeft zijn eigen karakteristieken en kenmerken. De totale maancyclus duurt zo’n 29 dagen en de verschillende maanfasen duren gemiddeld zo’n 3 dagen, in deze periode is het effect van de specifieke fase het meest voelbaar. In deze blog zal ik alle 8 maanfasen kort introduceren.

Nieuwe Maan

Bij de nieuwe Maan is de maan niet zichtbaar vanaf de aarde. De maan bevindt zich dan tussen de aarde en de zon. Dit is de fase die staat voor een nieuw begin. Het is het perfecte moment om je wensen en dromen te visualiseren en uit te spreken.

nieuwe maanfase

Wassende Maan

In de wassende maan begint de maan weer wat zichtbaar te worden. Deze periode duurt zo’n 7 dagen. In deze fase blijf je aandacht besteden aan je wensen en dromen die je tijdens de nieuwe maan hebt uitgesproken.

Wassende maanfase

Eerste Kwartier

Bij het eerste kwartier is precies de helft van de maan verlicht. Dit betreft de rechterkant van de maan. Dit is de perfecte fase om in actie te komen. Om te gaan kijken welke stappen je kunt zetten om je wensen en dromen uit te laten komen.

eerste kwartier maanfase

Springende Maan

In deze fase wordt opgebouwd naar volle maan. Dit is een goed moment om je acties nog eens te bekijken en waar nodig te verfijnen.

springende maanfase

Volle Maan

Tijdens volle maan is de hele maan verlicht. In deze periode is de maanenergie op zijn hoogtepunt. Vaak slapen mensen in deze periode wat slechter, ook kunnen emoties hoger opspelen. Dit is een goede maanfase om zaken die je niet langer dienen los te laten.

volle maanfase

Afnemende maan

Het licht van de maan neemt weer af. Dit is een fijne fase om te ontspannen en te aanvaarden. Het is ook een goed moment om je dankbaarheid te tonen.

afnemende maanfase

Laatste Kwartier

Bij laatste kwartier is de maan is precies voor de helft verlicht. Dit betreft nu de linkerkant van de maan. Dit is een goede fase om te evalueren. Kijk terug hoe ver je al gekomen bent. Het is een mooi moment om een project af te ronden.

laatste kwartier maanfase

Balsemieke Maan / Asgrauwe Maan

De maan neemt steeds meer af in licht. Dit is een goede tijd om naar binnen te keren en te ontspannen. Het is ook een goede tijd om gewoonten los te laten die niet goed voor je zijn.

asgrauwe maanfase

Hieronder vind je een link naar de maanmeditaties welke ik heb ingesproken. Ik geloof hierbij in kort en krachtig. 

leven-met-de-maan-yasmin-boland

Leven met de maan - Yasmin Boland

Bestel op Bol.com

Winkelwagen
Scroll naar boven