de-betekenis-van-venus-retrograde

De betekenis van Venus Retrograde

Wat is de betekenis van Venus Retrograde? En hoe kun je Venus Retrograde gebruiken om weer liefde toe te laten in je leven. Daar geef ik in deze blog antwoord op!

Venus Retrograde

Venus Retrograde komt ongeveer eens per 18 maanden voor. Wanneer een planeet Retrograde loopt, lijkt het alsof deze planeet achteruit loopt. Je kunt het vergelijken met wanneer je in een stilstaande trein zit en de trein naast jou vertrekt al. Gevoelsmatig lijkt het alsof jij zelf achteruit gaat, terwijl je in werkelijkheid gewoon stil staat.

De symboliek van een planeet die Retrograde loopt is dat je veelal de kans krijgt om te reflecteren op het verleden. De betekenis van Retrograde is verleden.

Met Venus als planeet van de liefde is dit het moment dat je opnieuw geconfronteerd kan worden met (liefdes)zaken uit het verleden. Je kan een ex tegen het lijf lopen of met andere mensen (familie en/of vrienden) in contact gebracht worden die je in het verleden hebt liefgehad.

Vragen die je jezelf kan stellen tijdens Venus Retrograde

Je kan jezelf vragen stellen over je huidige (liefdes)leven. Leef je het leven dat je voor ogen had? Wat is echt belangrijk voor jou?

Besef dat het belangrijk is om eerst te accepteren waar je staat in je liefdesleven. Je hebt misschien fouten gemaakt in het verleden, maar hier leer je van. Deze periode is erg krachtig om voor jezelf op te schrijven wat je zoekt in een relatie of een vision board te maken over je ideale partner/relatie. Wat voor kwaliteiten zoek jij in een partner. Let er wel op dat je hierbij focust op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt.

Als je in een relatie zit kun je deze periode gebruiken om op te schrijven waarom je verliefd bent geworden op je partner, wat vond je zo leuk aan je partner en wat kan jij doen om jullie relatie nog beter te maken.

Wat kun je verwachten tijdens Venus Retrograde

Deze periode kan best intens aanvoelen als er nog onverwerkte emotie op relationeel- en vriendschappelijk vlak spelen uit het verleden die je nog niet verwerkt hebt. Soms komen opnieuw ervaringen voor die je eraan herinneren hoe belangrijk iemand voor je was. Je kunt je ervan bewust worden dat je iemand de laatste tijd misschien teveel voor lief hebt genomen. Het kan ook zijn dat je juist wat afstand voelt tot je partner. Een kleine crisis kan je helpen om weer te beseffen hoeveel iemand eigenlijk voor je betekent.

Dit is het moment waarop je een tweede kans krijgt om zaken uit het verleden achter je te laten. Je kunt niet gelukkig worden als je vasthoudt aan wrok uit het verleden. Deze periode is perfect om te vergeven en verder te gaan met je leven.

Hoe kun je bewust liefde manifesteren met Venus Retrograde?

  • Maak een wensenlijst op papier. Schrijf hierop alle eigenschappen die je zoekt in een partner. Welke kwaliteiten heeft jouw ideale partner. Als je in een relatie zit kun je je wensenlijst vullen met kwaliteiten waarvan je meer wilt hebben in je relatie. Schrijf met je mooiste pen en stop er al je liefde in. Vouw het papier dan op en bewaar onder een mooi kristal, op je altaar of op een andere fijne plek.
  • Je kunt ook een vision board maken waarop je plaatjes plakt van jouw ideale partner en/of relatie. Plaatjes die jou aanspreken over hoe mensen met elkaar omgaan, wat ze doen samen. 
  • Het uitspreken van positieve affirmaties over liefde is ook erg krachtig. Bijv. de affirmatie: “ik ben geliefd”; “ik ben liefdevol”; “ik ben gelukkig”; “ik ben dankbaar voor de liefde die op mijn pad komt”.
  • Daarnaast helpt meditatie en visualiseren ook om je dromen op elk vlak (dus ook op liefdesgebied) helder te krijgen.

Wanneer gaat Venus Retrograde

  • 19 december 2021 t/m 29 januari 2022 in Steenbok
  • 23 juli 2023 t/m 4 september 2023 in Leeuw
  • 2 maart 2025 t/m 13 april 2025 in Ram

Venus Magie !

Als je de baan om de zon van Venus en Aarde volgt dan komt hier een prachtige mandala uit die de Roos van Venus wordt genoemd. Via deze link kom je op een site die dit prachtig in beeld heeft gebracht. Als dat geen magie is!

 

Winkelwagen
Scroll naar boven