Hoe Verhoudt De Maan Zich Tot Je Geboortehoroscoop

Hoe verhoudt de maan zich tot je geboortehoroscoop

Je hebt vast wel eens een horoscoop gelezen. Je kijkt hierbij altijd naar je sterrenbeeld om te lezen wat de komende dag, week of maand voor jou in petto heeft.

Maar hoe verhoudt de maan zich tot je geboortehoroscoop? Om op die vraag antwoord te geven ga ik wat dieper in op hoe een horoscooptekening wordt opgesteld. Want waar bij vrijwel iedereen bekend is wat het sterrenbeeld is, zijn er minder mensen die zich ervan bewust zijn dat ook alle overige planeten op een bepaalde plek aan de hemel stonden tijdens je geboorte en dat dit op hun eigen gebied invloed hebben op de manier waarop jij in het leven staat.

geboortehoroscoop
Mijn geboortehoroscoop met maan in Leeuw

Elk teken van de dierenriem heeft haar eigen kenmerken en karakteristieken.  Elke planeet vertegenwoordigt een bepaald gebied van je persoonlijkheid. Dit gebied wordt “gekleurd” door het dierenriemteken waarop de planeet stond tijdens je geboorte.

Hieronder zal ik een korte opsomming geven van de verschillende kenmerken van de planeten. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de planeten die snel bewegen, de zogenaamde binnenplaneten en de planeten die juist heel langzaam verplaatsen, de buitenplaneten.

De binnenplaneten hebben meer invloed op individueel niveau en de buitenplaneten hebben juist meer invloed op generaties. In sommige generaties kun je dit heel duidelijk terug zien, denk maar aan de jaren 60 waarin zowel Uranus (planeet van de revolutie) als Pluto (planeet van de transformatie) in hetzelfde teken stonden.

De betekenis van de binnenplaneten

Zon

Je sterrenbeeld is de plek waar de zon stond op het moment van je geboorte. De zon staat ongeveer 1 maand in elk teken. De zon staat voor je persoonlijkheid en de wijze waarop je je presenteert naar de wereld toe.

Maan

De maan gaat over je emoties en gevoelens. Over je onbewuste. De maan staat 2 tot 3 dagen in elk teken en beweegt dus het snelst door de dierenriemtekens heen. De plek waar de maan in je geboortehoroscoop staat zegt iets over de manier waarop jij je gevoelens en emoties beleeft en uit.

Mercurius

Mercurius is de planeet van communicatie, studie en reizen. Mercurius draait in 88 dagen om de zon en staat op je horoscoop altijd in de buurt van je zonneteken. De plek waar deze planeet staat zegt iets over je talenten, je interesses en de manier waarop je communiceert.

Venus

Venus is de planeet van liefde, schoonheid, kunst en luxe. De plek waar deze planeet staat zegt iets over de manier waarop je liefhebt en de manier waarop je met geld omgaat.

Mars

Mars is de planeet van oorlog, woede, actie en verlangen. Deze planeet heeft ongeveer 2 jaar nodig om door de dierenriem te bewegen en staat dus zo’n 2 maanden in een teken voor hij verder gaat. De plek waar deze planeet staat zegt iets over je gedrevenheid en verlangens.

Jupiter

Jupiter wordt gezien als de geluksplaneet. De planeet doet er ongeveer 12 jaar over om door de dierenriem te reizen en staat dus gemiddeld een jaar in elk teken. De plek waar deze planeet staat in je geboortehoroscoop zegt iets over het gebied waar je succes, optimisme, geluk en groei kunt verwachten.

Saturnus

Saturnus staat centraal voor structuur, discipline en orde. Deze planeet doet er 29,5 jaar over om door de dierenriem te reizen en staat zo’n 2,5 jaar in ieder teken. De plek waar deze planeet staat geeft het gebied weer waar je beproevingen en uitdagingen kan tegen komen in je leven.

De betekenis van de buitenplaneten

Uranus

Uranus is de planeet van de revolutie en vernieuwingen. Uranus brengt ongeveer 7 jaar door in elk teken. De plek waar deze planeet staat zegt iets over de manier waarop een generatie om gaat met verwachtingen en het ingaan tegen de gevestigde orde.

Neptunus

Neptunus is de planeet die intuïtie, dromen en spiritualiteit stimuleert. Dit teken staat gemiddeld 14 jaar in hetzelfde teken. Deze planeet vertelt iets over het idealisme, verbeelding maar ook passiviteit binnen een generatie.

Pluto

Pluto is de planeet van transformatie, alhoewel deze planeet is gedegradeerd tot dwergplaneet wordt ze nog wel opgenomen in geboortehoroscopen. De plek van Pluto zegt iets over de passies van een generatie en kan sociale transformatie aangeven.

Geboortehoroscoop maken

Om je horoscooptekening te laten maken heb je je geboorteplaats en je geboortetijd nodig. Je kunt een gratis horoscooptekening downloaden via de website van Moonology

Het inzicht in je geboortehoroscoop kun je vergelijken met het pellen van een ui. Je legt steeds meer facetten van je persoonlijkheid bloot. Ineens vallen bepaalde gedragingen en uitingen op zijn plek en snap je waar dit vandaan komt.

Dit maakt het zo’n ontzettend boeiend terrein. En zoals altijd is kennis macht, als je iets wilt veranderen in je leven op een bepaald vlak, kun je met de kennis van je geboortehoroscoop hier veel beter een plan voor maken dat ook echt bij jouw persoonlijkheid past.


Winkelwagen
Scroll naar boven