hoe-werkt-de-wet-van-aantrekkingskracht

Hoe werkt de Wet van Aantrekkingskracht

Hoe werkt de Wet van Aantrekkingskracht? Hoe weet je nu of je daadwerkelijk iets in gang kan zetten door het te visualiseren. Het antwoord is misschien simpeler dan je denkt: namelijk door het uit te proberen. Maar daarbij ook geduld te hebben en in actie te komen!

Starten met affirmaties

De start is altijd dat je voor jezelf bedenkt wat je wilt aantrekken. Als je dit helder hebt dan formuleer je dit in een affirmatie. Dat is een gedachte die je elke dag (liever nog meerdere keren per dag) gaat herhalen. De affirmatie formuleer je altijd in de tegenwoordige tijd en positief. Dus wel: “Ik ben gelukkig, veilig en gezond” en niet: “ik ben nooit meer ongelukkig, onveilig of ziek”. Dit is echt heel erg belangrijk! Het universum kent geen “niet” of “nooit” dus door een negatieve affirmatie uit te spreken zal je precies dat krijgen wat je niet wilt.

€ 1.000.000,00 ontvangen

Het zou natuurlijk top zijn als je elke dag de affirmatie zegt dat je € 1.000.000,00 op je bankrekening hebt staan, en dat het is bijgeschreven zodra je je bankafschrift bekijkt. Maar zo werkt het dan weer net niet. Het universum verlangd wel een vibratie en actiestand van jou. Zorg er in ieders geval voor dat je je goed voelt over je wensen. Zorg er ook voor dat je gelooft dat dit haalbaar kan zijn voor jou. Geloof je er nog niet in, start dan met kleinere stappen zodat je hierin vertrouwen kunt opbouwen. Elke keer dat je een stap behaald zal je een gevoel van enthousiasme krijgen. Je voelt je trots en je vertrouwen in jezelf groeit. In deze vibratie zal je meer van hetzelfde aantrekken. En zal datgene wat je voor jezelf (of een ander) wenst, dus steeds dichterbij komen.

Waarom werkt dit dan niet altijd?

Goede vraag! Wat maakt dat het niet altijd werkt. Vaak heeft dit ermee te maken dat je te snel resultaat wil zien. Als dit resultaat wegblijft, verlies je je vertrouwen. Je zegt je affirmaties en je denkt dat je ze gelooft, maar onbewust nemen gedachten dat het toch niet gaat lukken je brein over. En ook deze gedachten zenden een boodschap het heelal in: bijvoorbeeld de boodschap “het lukt nooit”, “ik ben het niet waard”, “dit is onzin”, “dit werkt toch niet”. En ook deze gedachten zullen waarheid worden. Dus dat betekent dat je precies dat krijgt waar je (onbewust) aan denkt. En dus de bevestiging krijgt dat iets niet haalbaar is, of dat iets niet werkt. Als je hier goed over nadenkt is dit al het bewijs dat de Wet van Aantrekkingskracht werkt.

Wanneer werkt het dan wel?

Wanneer werkt de Wet van Aantrekkingskracht nu wel. In zijn algemeenheid zou je kunnen zeggen: de aanhouder wint. Dus blijf geloven, spreek elke dag je overtuiging uit middels de opgestelde affirmatie. Visualiseer voor jezelf hoe het eruit zou zien als je je wens krijgt. Hoe voel je je? Waar ben je? Met wie ben je? Maak dit zo realistisch mogelijk en probeer het te ervaren alsof het al zover is. Alsof jij je wens al bereikt hebt. En bedenk ondertussen hoe je al kleine stapjes kunt zetten naar deze wens. Wens jij een exclusieve auto? Maak dan alvast een aparte spaarrekening aan met de naam van je auto en maak elke maand een vast bedrag over. Zo zie je elke maand je droom dichterbij komen. Heb jij een droomhuis? Maak alvast een mood board over hoe je deze zou inrichten en hang dit op een prominente plek. Wil je afvallen? Start alvast met gezonde gewoonten te inpassen in je leven zoals beweging of gezonde voeding. Kleine stapjes geven een groot resultaat als je ze consequent volhoudt en hiermee groeit ook je vertrouwen dat je doel dichterbij komt. En dan zou het zomaar kunnen dat je een jaar of enkele jaren verder bent, je oude mood board of aantekeningen er weer eens bij pakt en merkt dat je dromen zijn uitgekomen. Door vertrouwen en positiviteit zijn je dromen binnen jouw bereik!

Welke affirmatie ga jij voor jezelf beschrijven?

Hieronder een link naar mijn mix van informatieve websites op het gebied van zelfontwikkeling, zelfontplooiing en een gezonde body & mind. Lees ook eens mijn blog ‘De magie van het leven‘ over mijn eigen ervaringen met de Wet van de Aantrekkingskracht.

the-secret

The secret - Rhonda Byrne

Bestel op Bol.com

the-power-rhonda-byrne

The power - Rhonda Byrne

Bestel op Bol.com

hooponopono

Ho'oponopono - Dupree

Bestel op Bol.com

Winkelwagen
Scroll naar boven