Maanmeditaties

nieuwe-maan-meditatie

volle-maan-meditatie

Sinds enkele jaren ben ik geïnteresseerd in astrologie en alles daar om heen.
Ik heb er veel over gelezen en me verdiept in de verschillende fasen van de maan. Vooral de nieuwe en volle maan spreken tot mijn verbeelding want deze brengen ons elke maand nieuwe kansen.

Nieuwe kansen om intenties en wensen voor jezelf te zetten en kansen om oude gevoelens, gedachten en gebeurtenissen die je niet meer dienen achter je te laten.
Om beter te kunnen werken met de specifieke intentie van elke nieuwe maan en volle maan heb ik meditaties ingesproken. Ik geloof hierbij in kort en krachtig.

De meditaties kun je gebruiken om beter in te tunen bij de specifieke kernmerken van die specifieke maan en om in de juiste spirit te komen voor het zetten van je maan intenties of juist het loslaten van dat wat je niet meer dient

Beluister mijn maanmeditaties via YouTube. Abonneer je op mijn YouTube kanaal zodat je een melding krijgt als ik een nieuwe meditatie uploadt.                                                

Volle maanmeditatie november – Jachtmaan

Het thema van deze volle maan is transformatie. In deze periode zou het makkelijker zijn om te ontdekken wie je bent en wat de rode draad in je leven is. Dit maakt dat het ook een goed moment is om plannen te maken voor de toekomst. 

Nieuwe maanmeditatie in Schorpioen

De nieuwe maan in Schorpioen is een tijd om te voelen. Ze herinnert ons eraan dat licht niet kan bestaan zonder donker en dat wij allemaal een stukje donker in ons hebben. Door dit niet weg te stoppen, maar te omarmen kun je jezelf naar een hoger niveau brengen. 

Volle maanmeditatie oktober – Oogstmaan

Deze maan wordt oogstmaan of maismaan genoemd. Het thema van deze volle maan is loslaten en dankbaarheid. Dankbaarheid voor alles wat je nu op elk vlak in je leven kunt oogsten en het besef dat alles ergens goed voor is. Ook de ervaringen die je als zwaar of moeilijk hebt ervaren. Reflecteer op jouw oogsten en bedenk wat je wilt behouden en wat je los wilt laten. 

Nieuwe maanmeditatie in Weegschaal

Nieuwe maan in Weegschaal draait om balans en harmonie. Ze herinnert ons eraan dat we eerst balans moeten vinden in onszelf, voor we balans kunnen creëren in relaties met anderen. 

Volle maanmeditatie september – Maan van het hemelvuur

Het thema van deze volle maan is inzicht. Het gaat er bij deze volle maan om, om samenhang te zien tussen alle losse dingen waaruit het leven bestaat. Deze maan kan je helpen om je er weer meer bewust van te worden dat ook jij onderdeel bent van het grotere geheel. 

Nieuwe maanmediatie in Maagd

Nieuwe maan in Maagd kan ons helpen om te kijken wat in ons leven we beter kunnen organiseren. En wat kan ons hier bij helpen. Vaak werkt het goed om volgens vaste structuren te werken en leven, dit geeft je houvast. 

Winkelwagen
Scroll naar top