Maanmeditaties

nieuwe-maan-meditatie

volle-maan-meditatie

Sinds enkele jaren ben ik geïnteresseerd in astrologie en alles daar om heen.
Ik heb er veel over gelezen en me verdiept in de verschillende fasen van de maan. Vooral de nieuwe en volle maan spreken tot mijn verbeelding want deze brengen ons elke maand nieuwe kansen.

Nieuwe kansen om intenties en wensen voor jezelf te zetten en kansen om oude gevoelens, gedachten en gebeurtenissen die je niet meer dienen achter je te laten.
Om beter te kunnen werken met de specifieke intentie van elke nieuwe maan en volle maan heb ik meditaties ingesproken. Ik geloof hierbij in kort en krachtig.

De meditaties kun je gebruiken om beter in te tunen bij de specifieke kernmerken van die specifieke maan en om in de juiste spirit te komen voor het zetten van je maan intenties of juist het loslaten van dat wat je niet meer dient

Hieronder de maanmeditaties van 2021.                                                   

Volle maanmeditatie december. Het thema van deze volle maan is  loslaten. Door nu even rust te nemen en op te laden kun je je voorbereiden op de volgende cyclus. Daarnaast staat de maan in het teken Tweelingen. Tweelingen is nieuwsgierig en ze neemt informatie op zonder daar een oordeel over te vormen. Deze energie is erg gunstig om te beseffen dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn, ongeacht afkomst en ideologie.

Nieuwe maanmeditatie december. De nieuwe maan vind plaats in het teken Boogschutter. Nieuwe maan in Boogschutter is een heel geschikt moment om je horizon te verbreden en nieuwe dingen uit te proberen of te ontdekken. Blijf niet hangen in het oude vertrouwde, maar daag jezelf uit om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Sluit de mediatie af door je nieuwe maan wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om na te denken over wat jouw leven betekenis geeft.

Volle maanmeditatie november. Dit is een periode om naar binnen te keren en te reflecteren op inzichten die je het afgelopen jaar hebt gekregen. Juist deze donkere periode is heel geschikt om rust te nemen en oude emoties te verwerken. Sta stil bij waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. Je kunt deze meditatie extra kracht bij zetten door op papier te zetten wie of wat jij vergeeft en wie of wat jij los wil laten. Besteed hierbij deze maand extra aandacht aan het loslaten van belemmerende patronen.

Nieuwe maanmeditatie november. Nieuwe maan in Schorpioen is een tijd om te voelen. Ze herinnert ons eraan dat licht niet kan bestaan zonder donker en dat wij allemaal een stukje donker in ons hebben. Door dit niet weg te stoppen, maar te omarmen kun je jezelf naar een hoger niveau brengen. Sluit de mediatie af door je nieuwe maan wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om na te denken over wat jouw leven betekenis geeft.

Volle maanmeditatie oktober. Het thema van deze volle maan is transformatie. In deze periode zou het makkelijker zijn om te ontdekken wie je bent en wat de rode draad in je leven is. Dit maakt dat het ook een goed moment is om plannen te maken voor de toekomst. Ram in volle maan kan je inspiratie brengen om vooruit te blijven gaan, ook al is het spannend en weet je de uitkomst niet. Ze geeft ons motivatie en vertrouwen. In deze meditatie ga je je verbinden met de aardse energie en hervind je het vertrouwen in jezelf.

Nieuwe maanmeditatie oktober. Nieuwe maan in Weegschaal draait om balans en harmonie. Ze herinnert ons eraan dat we eerst balans moeten vinden in onszelf, voor we balans kunnen creëren in relaties met anderen. Sluit de mediatie af door je nieuwe maan wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te hoe je meer harmonie in je leven kan brengen. Zowel in je relaties als in je omgeving.

Volle maanmeditatie september. Het thema van deze volle maan is loslaten en dankbaarheid. Dankbaarheid voor alles wat je nu op elk vlak in je leven kunt oogsten en het besef dat alles ergens goed voor is. Ook de ervaringen die je als zwaar of moeilijk hebt ervaren. Reflecteer op jouw oogsten en bedenk wat je wilt behouden en wat je los wilt laten. In deze mediatie verbind je je met de aarde en met de kosmos om je intuïtie en vertrouwen te vergroten.

Nieuwe maanmeditatie september. Nieuwe maan in Maagd kan ons helpen om te kijken wat in ons leven we beter kunnen organiseren. En wat kan ons hier bij helpen. Vaak werkt het goed om volgens vaste structuren te werken en leven, dit geeft je houvast. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te bekijken of het nodig is om iets te veranderen in je dagelijkse routines. Zijn er nieuwe, gezonde routines die je toe wilt voegen aan je leven? Doe dat dan deze nieuwe maan.

Volle maanmeditatie augustus. Het thema van deze volle maan is inzicht. Het gaat er bij deze volle maan om, om samenhang te zien tussen alle losse dingen waaruit het leven bestaat. In deze meditatie ligt de focus op jou als onderdeel van het grote geheel. Deze maan kan je helpen om je er weer meer bewust van te worden dat ook jij onderdeel bent van het grotere geheel.

Nieuwe maanmeditatie augustus. Van Leeuw kunnen we leren dat het oké is om plezier te maken, dat lachen en spelen nodig zijn om te ontspannen waardoor je beter bestand bent tegen eventuele tegenslagen. Vier het leven, geniet en bedenk dat je geweldig bent om wie je bent. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te bekijken of je wel genoeg plezier maakt in je leven. Besteedt bij je intenties ook aandacht aan het liefhebben van jezelf, waardeer jij jezelf genoeg?

Volle maanmeditatie juli. Het thema van deze volle maan is overvloed. Vaak vindt nu in de natuur de eerste oogst plaats. Dit is dus een goed moment om er bij stil te staan wat jij zelf kunt oogsten. Hoe staat het met de realisatie van je dromen. Wees dankbaar voor alles wat je al hebt bereikt. Je kunt de meditatie extra kracht bij zetten door op papier te zetten wie of wat jij vergeeft en wie of wat jij los wil laten.

Nieuwe maanmeditatie juli. Kreeft herinnert ons eraan dat het belangrijk is om tijd met onze dierbaren door te brengen. Door tijd en aandacht te besteden aan je vriendschappen en contact met familie zal je meer liefde, steun, plezier en voldoening ontvangen. Ook is de nieuwe maan in Kreeft een goed moment om te beseffen dat juist het streven naar perfectie ervoor kan zorgen dat je geluk en ontspanning misloopt. Het is oké om je kwetsbaar op te stellen, dit kan je juist helpen om op persoonlijk vlak te groeien.

Volle maanmeditatie juni. Het thema van deze volle maan is bestemming. Alles wat je eerder gezaaid hebt vindt langzaam zijn bestemming. Je kunt nu rustig afwachten tot alles volgroeid is. Je kunt de meditatie extra kracht bij zetten door op papier te zetten wie of wat jij vergeeft en wie of wat jij los wil laten. Besteed hierbij deze maand extra aandacht aan het bepalen van jouw weg en bedenken waar je komende maanden en jaren wilt zijn. Als je lijst af is kun je deze op een veilige manier verbranden of verscheuren zodat je het ook letterlijk loslaat. Wees vol vertrouwen over je kwaliteiten en weet dat je geliefd bent.

Nieuwe maanmeditatie juni. Tweelingen herinnert ons eraan dat wanneer we met iemand anders communiceren, we niet direct klaar hoeven te staan met ons oordeel. Ze helpt ons om stil te staan bij hoe wij deze communicatie ervaren en wat dit met ons zelf doet. Sluit de mediatie af door je nieuwe maan wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te kijken naar je manier van communiceren. Zowel de communicatie met anderen als de manier waarop je praat en denkt over jezelf.

Volle maanmeditatie mei. Het thema van deze volle maan is groei. Je ziet dat datgene wat je gezaaid hebt in bloei komt te staan en steeds verder groeit. Het kan enorm veel energie geven om te zien dat alles op zijn plek begint te vallen, ook al kun je nog niet oogsten. Je kunt wel bekijken of je iets kan doen om je plannen extra te laten groeien. Je kunt de meditatie extra kracht bij zetten door op papier te zetten wie of wat jij vergeeft en wie of wat jij los wil laten. Besteed hierbij deze maand extra aandacht aan pessimisme en sombere emoties. Laat deze emoties en gevoelens deze maan los en focus op alles wat goed gaat in je leven. Als je lijst af is kun je deze op een veilige manier verbranden of verscheuren zodat je het ook letterlijk loslaat.

Nieuwe maanmeditatie mei. Deze nieuwe maan meditatie helpt je om een connectie te maken met de energie van Stier. Stier is een aardeteken en de regerende planeet is Venus. Stier maakt zich graag nuttig en is erg praktisch ingesteld. Ze is betrouwbaar en ze herinnert ons eraan om in het nu te leven. Ze is ook erg sensueel, dus dit is een goede tijd om wat luxe en comfort in je leven te brengen. Sluit de mediatie af door je nieuwe maan wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Wees vol vertrouwen over je kwaliteiten en weet dat je geliefd bent.

Volle maanmediatie april. Het thema van deze volle maan is vruchtbaarheid. Dit verwijst naar de natuur die op dit moment aan het ontwaken is. Dit kun je ook toepassen op de plannen en wensen in je eigen leven. Denk eens terug naar wat je gezaaid hebt en kijk hoe ver je al bent gekomen. Ook jouw plannen en ideeën zijn aan het groeien. Je kunt de meditatie extra kracht bij zetten door op papier te zetten wie of wat jij vergeeft en wie of wat jij los wil laten. Besteed hierbij deze maand extra aandacht aan het onder ogen komen van je angsten.

Nieuwe maanmeditatie april. Ram is een vuurteken en is het eerste teken van de dierenriem. Het markeert de start van ons astrologische nieuwe jaar. De energie van Ram wordt omschreven als onvermoeibaar, onstuimig en enthousiast. Dit maakt dat het een goed moment is om niet alles eindeloos te overdenken, maar gewoon de eerste stap te zetten en te gaan. Gebruik de energie om jezelf te motiveren en moedig te zijn. Wakker het vuur in jezelf aan en verspil niet te veel energie aan piekeren en details. De tijd van dromen is voorbij en het is tijd om in actie te komen.

Volle maanmeditatie maart. Het thema van deze volle maan is bescherming. De natuur is nog aan het ontkiemen en is nog erg broos en kwetsbaar. Het heeft in deze periode nog bescherming en ondersteuning nodig om verder te kunnen groeien en tot wasdom te komen. Tijdens deze volle maan is het belangrijk om te beseffen dat ook tijdens het opbloeien van je eigen dromen, intenties en ideeën je je ervan bewust moet zijn dat je er nog niet bent. Dat je liefdevolle aandacht moet blijven geven aan deze wensen en intenties. Dat ze in deze periode nog bescherming en ondersteuning van jou nodig hebben.

Nieuwe maanmediatie van maart. Vissen is een waterteken en wordt omschreven als erg gevoelig. Dit maakt dat het een goed moment is om eerst naar binnen te gaan en te voelen wat je echte verlangens zijn. Zodat je van daaruit je intenties kan gaan creëren. Vissen staat ook voor vertrouwen, vertrouwen dat voor alles een juiste plaats en een juist moment is. Ze leert ons dat we de controle los kunnen laten en mogen vertrouwen op het universum. Het is een goede tijd om weg te dromen en open te staan voor alle mooie dingen die op je pad kunnen komen. Sluit de mediatie af door je nieuwe maan wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Als je geen inspiratie heb zoek het dan deze maand in even wegdromen of dagdromen. Stel je open voor alle mogelijkheden, zonder je druk te maken hoe dit tot je zal komen.

Volle maanmeditatie februari. Het thema van deze volle maan is kiemkracht. Januari is vaak een periode waarin we figuurlijk veel zaadjes planten, dus veel plannen maken en ideeën opdoen. Februari is een moment om te beseffen dat niet elk van deze zaadjes zal ontkiemen, met andere woorden: niet elk idee dat in ons opkomt zullen we uit kunnen voeren. Deze volle maan is een mooi moment om bij jezelf na te gaan welke ideeën en intenties je wilt uitvoeren, waar wil jij je aandacht aan geven. Door te nu stil te staan bij waar jij je aandacht op wilt gaan richten, kun je ook bepalen welke ideeën je voor nu loslaat. Door deze ideeën los te laten voorkom je dat hieraan onnodig energie wegvloeit.

Nieuwe maanmeditatie februari. Waterman is een teken wat zich niet zoveel aantrekt van maatschappelijke normen. Het is een verbindend en vooruitstrevend teken. Ook wordt onze verbeeldingskracht extra geprikkeld. Dit is dus een goed moment om groots te dromen. Deze nieuwe maan is verder een goed moment om jouw kwaliteiten te tonen aan de wereld, het geeft je de moed om authentiek te zijn. Om jezelf volledig te accepteren, zowel met je goede als je slechte kanten. Door jezelf in al je facetten te accepteren kun je uiteindelijk worden wie je wil zijn. Sluit de mediatie af door je nieuwe jaar wensen en intenties voor de komende maand op te schrijven. Als je geen inspiratie heb zoek het dan deze maand in het vinden van liefde of aantrekken van overvloed in je leven. Deze intenties zullen extra krachtig zijn deze maand.

Volle maanmeditatie januari. Dit is de eerste volle maan van het jaar. Het thema van deze volle maan is reiniging en diepgang. Het is een periode van overgang van winterse rust naar het oppakken van activiteiten. Maar net als zaadjes nog moeten ontkiemen, onzichtbaar in de koude aarde, is dit ook voor ons een periode om in alle rust plannen voor te bereiden. Het is belangrijk om hiervoor voldoende tijd te nemen en zaken niet te willen afraffelen. Doordat dit de eerste volle maan van het jaar is, is dit ook de ideale tijd om dingen los te laten en weer verder te gaan. Je kunt de meditatie nog extra kracht bij zetten door op papier te zetten wie of wat jij vergeeft en wie of wat jij los wil laten. Als je lijst af is kun je deze verbranden of verscheuren zodat je het ook letterlijk loslaat

Nieuwe maanmeditatie januari. Steenbok is een aardeteken en staat onder andere voor het maken van plannen. Een periode breekt aan om ambitieus te zijn of een nieuwe traditie te vestigen. Deze Nieuwe Maan is daarom de perfecte tijd om na te denken over wat jij daadwerkelijk wil gaan bereiken in 2021. Steenbok leert ons dat alles mogelijk is. Het is mogelijk om iedere droom en ieder leven te manifesteren dat je wil. Dit doe je door je energie de juiste richting op te sturen, door je hier bewust van te zijn en door te blijven oefenen. In deze meditatie zullen we een eerste stap maken om je dromen helder te krijgen.

Winkelwagen
Scroll naar top