de-greatest-showman-en-de-wet-van-aantrekkingskracht

The greatest Showman en de Wet van Aantrekkingskracht

The Greatest Showman en de Wet van Aantrekkingskracht. Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan kan ik The Greatest Showman echt aanraden! Wat maakt dit nu zo’n passende film voor the law of attraction?

Waar gaat de film over

The greatest showman gaat over een jongen van lage komaf, die verliefd is op een meisje van gegoede komaf. Hij wil wanhopig graag goed genoeg zijn om de goedkeuring van haar ouders te verkrijgen. Ondanks dat het meisje hem neemt zoals hij is. Zodra ze volwassen zijn en zij bij haar ouders weg kan, gaat ze dus met hem mee. Ook al geeft zij niets om status en rijkdom, haar man heeft een obsessie om succesvol te worden en er bij te horen. Hij weet uiteindelijk van niets een succesvol circus op te bouwen met andere “outcasts” om het zo maar te zeggen. Hij kiest de medewerkers uit die er niet bij passen, die verguist worden en hij biedt ze een podium. Dit wordt een zeer succesvol circus, maar niet bij de doelgroep die hij voor ogen heeft. Hierdoor verliest hij uit het oog wat voor impact hij heeft op de levens van zijn medewerkers en gezin. Hij wil meer en meer en investeert in een zangeres met wie hij wel indruk maakt bij de gegoede burgerij. Eindelijk de lof die hij voor zichzelf wenste, maar wel door zijn circus-medewerkers te verloochenen en ver weg van zijn gezin. Uiteindelijk raakt hij alles kwijt en beseft hij dan pas dat hij alles al had wat hem gelukkig maakte. Hij hoeft niet in de gunst te komen bij onbekende, rijke mensen. Als hij maar geliefd wordt door de mensen om hem heen.

Wat valt hieruit te leren met betrekking tot wet van de aantrekkingskracht?

Ten eerste dat je alles kunt bereiken wat je maar wil. Als je een visie hebt, als je in jezelf geloofd en als je je visie uitdraagt, dan kun je precies dat bereiken wat je voor ogen hebt. Het maakt niet uit van welke komaf je bent, het maakt niet uit wat je achtergrond is, het gaat om het geloof wat je in jezelf hebt en de stappen die je zet om je droom te behalen.

Maar de tweede en nog belangrijke les die we hieruit kunnen halen is: verloochen jezelf niet. Zorg dat je dat aantrekt wat bij jou past en hoort. Ga hierbij niet uit van andere mensen, ga hierbij niet kijken naar op wie je indruk wil maken, maar blijf dicht bij jezelf. Alleen dan zal je uiteindelijk echt gelukkig worden met de keuzes die je maakt. In de film wordt heel mooi weergegeven dat je steeds meer kunt bereiken als je daar je zinnen op zet, maar dat dit je uiteindelijk niet het geluk brengt waar je zo naar verlangt.

Nog een andere mooie les uit The greatest showman!

Omarm diversiteit! Hoe gaaf om te zien dat er iets wordt opgebouwd met mensen die door iedereen uitgelachen en weggestuurd worden. Dat voor hen een plekje beschikbaar is en dat als hun talenten zichtbaar worden zij ook succesvol worden. En daardoor ook meer geaccepteerd. Mijn wens en hoop is dat er steeds meer oog zal zijn voor diversiteit. Dat steeds vaker gekeken wordt naar ieders specifieke talenten en dat iemand niet alleen beoordeeld wordt op uiterlijk en komaf. Hoe mooi zou dat zijn als we dat met z’n allen kunnen bereiken. Start vandaag met het mooie in alle mensen te zien. Let op de goede kwaliteiten en vergeef hen (en jezelf) de kwaliteiten die je als negatief beoordeeld.

Zoals een mooi spreekwoord zegt: “Don’t judge a book by it’s cover”

Hiernaast een link naar de clip. Enjoy!

Wil je meer lezen over de Wet van de Aantrekkingskracht en de liefde? Lees dan eens mijn blog over dit onderwerp.

the-greatest-showman

The greatest showman - blu-ray

Bestel op Bol.com

Winkelwagen
Scroll naar boven