vijf-tips-om-spiritueel-te-groeien-tijdens-een-bloedmaan

Vijf tips om spiritueel te groeien tijdens een bloedmaan

Voordat ik je vijf tips geef hoe je spiritueel kunt groeien tijdens een bloedmaan, zal ik eerst wat meer vertellen over de bloedmaan.

Hoe ontstaat een bloedmaan?

De bloedmaan ontstaat als de zon, de maan en de aarde precies op één lijn staan met de aarde in het midden. Doordat de aarde in de weg staat ontvangt de maan geen zonlicht en weerkaatst dus ook geen licht naar de aarde. Wanneer de maan in de schaduw staat van de aarde, is e sprake van een hele maansverduistering. De maan krijgt dan een oranjerode kleur. Deze kleur ontstaat door de rode gloed die wordt weerkaatst vanaf de aarde.

Is een bloedmaan hetzelfde als een maansverduistering of eclips?

Eclips is een ander woord voor maansverduistering. Een maansverduistering doet zich alleen voor bij volle maan en komt best vaak voor. We zullen deze alleen niet altijd waarnemen. Dit hangt er vanaf aan welke kant van de wereld de maansverduistering voor komt en op welk tijdstip van de dag.

Een bloedmaan ontstaat alleen als er sprake is van een gehele maansverduistering. De hoeveelheid stof en wolken in onze atmosfeer heeft invloed op de kleur van de maan tijdens de maansverduistering. Zodoende kan de kleur variëren en meer of minder zichtbaar zijn.

Wat kunnen we merken van een bloedmaan?

Tijdens een maansverduistering kunnen negatieve gevoelens en onverwerkte emoties bloot komen te liggen. Dit kan innerlijke onrust veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je moeilijker in slaap komt of je somber voelen. Door hier bewust bij stil te staan en mee aan de slag te gaan kan je een grote groei doormaken. Zie het als een kans om stil te staan bij wat nu echt belangrijk voor jou is in het leven.

Er wordt gezegd dat je tijdens een bloedmaan nog beter in contact staat met je intuïtie. Door te voelen welke emoties aandacht nodig hebben, kun je oude patronen en beperkende overtuigingen inzien en loslaten

Vijf tips om spiritueel te groeien tijdens een bloedmaan

  1. Acceptatie: accepteer dat je je de dagen voor, tijdens en na de bloedmaan onrustig en somber kan voelen, weet dat dit gevoel weer voorbij gaat en dat het je iets wil vertellen.
  2. Meditatie: door te mediteren kun je nog beter in contact komen met je gevoelens. Dit kan je helpen om te kijken naar wat je los wilt laten. Beluister bijvoorbeeld één van mijn volle maan meditaties.
  3. Journal: schrijf zo’n 10 minuten je gevoelens en gedachten op. Lees dit terug en kijk of je hier een patroon in kunt ontdekken. Zijn er gevoelens en/of gedachten die vaak terugkomen? Dit zijn de emoties en gevoelens waar je naar toe moet werken óf die je juist los zou moeten laten.
  4. Voel: sta bewust stil bij je gevoelens. Wees hierbij zo specifiek mogelijk, durf echt diep naar binnen te treden en je diepste gevoelens bloot te leggen. Dit kan wat spannend en ongemakkelijk aanvoelen, zeker als er negatieve gevoelens boven komen. Maar het kan wel goed de pijnpunten bloot leggen, waardoor je vanuit daar kunt onderzoeken welke gebieden in je leven anders ingericht zouden moeten worden.
  5. Dankbaarheid: wees dankbaar voor alles wat je bereikt hebt in je leven. Kijk vol vertrouwen naar de toekomst en laat los wat je los moet laten om verder te groeien.

Bovenstaande tips kun je bij elke volle maan gebruiken. Bij een bloedmaan kan de energie nog intenser aanvoelen en zou je intuïtie versterkt worden. Om deze gevoelens te herkennen en te onderzoeken wat dit voor jou betekent, kunnen bovenstaande tips veel inzicht geven.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven