wat-is-het-thema-van-nieuwe-maan

Wat is het thema van nieuwe maan

Nieuwe maan thema

Elke nieuwe maan staat een ander thema centraal. Dit thema hangt samen met het zonneteken waarin de nieuwe maan plaats vindt. Nieuwe maan vindt altijd plaats als de zon en de maan op dezelfde plek in de dierenriem staan. Door je bewust te zijn van dit thema kun je bewust gaan manifesteren wat je wilt bereiken.

Elk dierenriemteken/zonneteken heeft haar eigen kenmerken en karakteristieken. Deze kenmerken versterken de nieuwe maan energie en kunnen je helpen om focus te krijgen op hetgeen waar je op dat moment in je leven mee aan de slag wil, wat je doelen en intenties zijn. Door te werken met de karakteristieken van elk zonneteken zullen je nieuwe maan wensen nog veel krachtiger zijn. Hieronder geef ik een beschrijving van elke maand en bijbehorende zonneteken.

Januari

De eerste nieuwe maan van een jaar staat in het teken Steenbok. Steenbok is een aardeteken en staat onder andere voor het maken van plannen. Een periode breekt aan om ambitieus te zijn of een nieuwe traditie te vestigen. Deze Nieuwe Maan is daarom de perfecte tijd om na te denken over wat jij daadwerkelijk wil gaan bereiken in het komende jaar. Steenbok leert ons dat alles mogelijk is. Het is mogelijk om iedere droom en ieder leven te manifesteren dat je wil. Dit doe je door je energie de juiste richting op te sturen, door je hier bewust van te zijn en door te blijven oefenen.

Februari

Waterman is een teken wat zich niet zoveel aantrekt van maatschappelijke normen. Het is een verbindend en vooruitstrevend teken. Ook wordt onze verbeeldingskracht extra geprikkeld. Dit is dus een goed moment om groots te dromen. Deze nieuwe maan is verder een goed moment om jouw kwaliteiten te tonen aan de wereld, het geeft je de moed om authentiek te zijn. Om jezelf volledig te accepteren, zowel met je goede als je slechte kanten. Door jezelf in al je facetten te accepteren kun je uiteindelijk worden wie je wil zijn.

Maart

Vissen is een waterteken en wordt omschreven als erg gevoelig. Dit maakt dat het een goed moment is om eerst naar binnen te gaan en te voelen wat je echte verlangens zijn. Zodat je van daaruit je intenties kan gaan creëren. Vissen staat ook voor vertrouwen, vertrouwen dat voor alles een juiste plaats en een juist moment is. Ze leert ons dat we de controle los kunnen laten en mogen vertrouwen op het universum. Het is een goede tijd om weg te dromen en open te staan voor alle mooie dingen die op je pad kunnen komen.

April

Ram is een vuurteken en is het eerste teken van de dierenriem. Het markeert de start van ons astrologische nieuwe jaar. De energie van Ram wordt omschreven als onvermoeibaar, onstuimig en enthousiast. Dit maakt dat het een goed moment is om niet alles eindeloos te overdenken, maar gewoon de eerste stap te zetten en te gaan. Gebruik de energie om jezelf te motiveren en moedig te zijn. Wakker het vuur in jezelf aan en verspil niet te veel energie aan piekeren en details. De tijd van dromen is voorbij en het is tijd om in actie te komen.

Mei

Stier is een aardeteken en de regerende planeet is Venus. Stier maakt zich graag nuttig en is erg praktisch ingesteld. Ze is betrouwbaar en ze herinnert ons eraan om in het nu te leven. Ze is ook erg sensueel, dus dit is een goede tijd om wat luxe en comfort in je leven te brengen. Stier helpt ons om te onthouden dat we allemaal kunnen leven vanuit overvloed en er genoeg is voor iedereen. Laat schaarse gedachten los door dankbaar te zijn voor alles wat je hebt.

Juni

Tweelingen herinnert ons eraan dat wanneer we met iemand anders communiceren, we niet direct klaar hoeven te staan met ons oordeel. Ze helpt ons om stil te staan bij hoe wij deze communicatie ervaren en wat dit met ons zelf doet. Ook is de nieuwe maan in Tweelingen een goed moment om er bij stil te staan welke verhalen jij jezelf vertelt. Helpen deze verhalen om te groeien, of werken ze eerder belemmerend en beperkend.

Juli

Kreeft herinnert ons eraan dat het belangrijk is om tijd met onze dierbaren door te brengen. Door tijd en aandacht te besteden aan je vriendschappen en contact met familie zal je meer liefde, steun, plezier en voldoening ontvangen. Ook is de nieuwe maan in Kreeft een goed moment om te beseffen dat juist het streven naar perfectie ervoor kan zorgen dat je geluk en ontspanning misloopt. Het is oké om je kwetsbaar op te stellen, dit kan je juist helpen om op persoonlijk vlak te groeien.

Augustus

Van Leeuw kunnen we leren dat het oké is om plezier te maken, dat lachen en spelen nodig zijn om te ontspannen waardoor je beter bestand bent tegen eventuele tegenslagen. Vier het leven, geniet en bedenk dat je geweldig bent om wie je bent. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te bekijken of je wel genoeg plezier maakt in je leven. Besteed bij je intenties ook aandacht aan het liefhebben van jezelf, waardeer jij jezelf genoeg?

September

Nieuwe maan in Maagd kan ons helpen om te kijken wat in ons leven we beter kunnen organiseren. En wat kan ons hier bij helpen. Vaak werkt het goed om volgens vaste structuren te werken en leven, dit geeft je houvast. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te bekijken of het nodig is om iets te veranderen in je dagelijkse routines. Zijn er nieuwe, gezonde routines die je toe wilt voegen aan je leven? Doe dat dan deze nieuwe maan.

Oktober

Nieuwe maan in Weegschaal draait om balans en harmonie. Ze herinnert ons eraan dat we eerst balans moeten vinden in onszelf, voor we balans kunnen creëren in relaties met anderen.  Deze nieuwe maan is het perfecte moment om te hoe je meer harmonie in je leven kan brengen. Zowel in je relaties als in je omgeving.

November

Schorpioen is een waterteken. Ze wordt omschreven als intens en intuïtief. Ze is een teken van uitersten en bovenal staat ze bekend als het teken van de onderliggende emoties. Ze houdt niet van oppervlakkigheid, maar zoekt zaken graaf tot de bodem uit. Ze is zich meer dan andere tekens ervan bewust dat er bij iedereen (dus ook bij haarzelf) sprake is van een onderdrukte gevoelens. Ze houdt ervan om de diepte in te duiken en deze (van tijd tot tijd) te onderzoeken en hierin te groeien.

December

Nieuwe maan in Boogschutter is een heel geschikt moment om je horizon te verbreden en nieuwe dingen uit te proberen of te ontdekken. Blijf niet hangen in het oude vertrouwde, maar daag jezelf uit om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Deze nieuwe maan is het perfecte moment om na te denken over wat jouw leven betekenis geeft.

Zoals je leest volgt het thema van de maan heel mooi onze seizoenen. In sommige maanden is het beter om achter over te leunen. En andere maanden zijn meer geschikt om in actie te komen. Door je hier bewust van te zijn en door in deze cyclus mee te bewegen zal je veel meer rust en balans in je leven ervaren. Wil je ook elke nieuwe maan een reminder in je mailbox met informatie over het thema? Meld je hieronder aan voor mijn maaninspiratie

manifesteren-met-de-maan-yasmin-boland

Orakelset Manifesteren met de maan - Yasmin Boland

Bestel op Bol.com

Winkelwagen
Scroll naar boven