wat-is-mercurius-retrograde

Wat is Mercurius retrograde

Wat is mercurius retrograde

Wat is Mercurius Retrograde? Wanneer de aarde een planeet inhaalt lijkt het alsof deze planeet achteruit loopt. Je kunt het vergelijken met wanneer je in een stilstaande trein zit en de trein naast jou vertrekt al. Gevoelsmatig lijkt het alsof jij zelf achteruit gaat, terwijl je in werkelijkheid gewoon stil staat.

Mercurius reist in ongeveer een jaar door alle 12 sterrenbeelden. Zo’n 3 keer per jaar lijkt het alsof hij even vertraagt. Deze fase duurt ongeveer 3 weken en daarna pakt hij zijn normale snelheid weer op. Mercurius is de planeet van communicatie, reizen en technologie. Tijdens deze periode kun je ervaren dat alles met betrekking tot communicatie, kennis en denken vertragend werkt. Dit kan betekenen dat je op gemaakte afspraken terug komt of dat de communicatie moeizamer verloopt.

Wat kun je ervaren tijdens Mercurius Retrograde

Je kunt te maken krijgen met vertragingen, wijzigingen, storingen in apparaten, verkeerde leveringen, verkeerde interpretaties en gemiste afspraken. Doordat er meer kans is op het mislopen van communicatie wordt aangeraden om als Mercurius Retrograde loopt geen nieuwe contracten af te sluiten of verbintenissen aan te gaan. Het is ook niet verstandig om met nieuwe projecten te starten als Mercurius Retrograde loopt. Daarnaast is het verstandig om extra reistijd in te plannen, omdat ook de kans op vertragingen groter is.

Is alles slecht aan Mercurius Retrograde?

Nee, zeker niet. Mercurius staat er om bekend om opnieuw problemen onder de aandacht te brengen die in het verleden onopgelost zijn gebleven. Dit geeft je de kans om deze zaken opnieuw te onderzoeken en alsnog op te lossen zodat je verder kunt groeien in je leven. Je kunt het zien als een goede periode voor reflectie, waarin je naar binnen kunt keren en kunt onderzoeken wat voor jou nog werkt en wat je los kunt laten.

Hoe kom je Mercurius Retrograde zo goed mogelijk door?

Het is verstandig om extra reistijd in te plannen als je ergens naar toe moet. Daarnaast is het verstandig om vaker back ups te maken. Stel het ondertekenen van contracten en het aangaan van verbintenissen zoveel mogelijk uit. Lukt dit niet, lees dan in ieders geval goed de kleine lettertjes. Vaak gaan dingen nu niet zoals gepland, als dit bij jou ook het geval is, GLIMLACH en besef dat deze fase weer voorbij gaat. Kijk welke boodschap je er voor jezelf uit kan halen.

Wil je meer lezen over hoe je je leven in balans kan brengen met behulp van de maancyclus, lees dan deze blog.

Data voor Mercurius Retrograde in 2023:
  • 29 december t/m 18 januari
  • 21 april t/m 25 mei
  • 23 augustus t/m 15 september
  • 13 december t/m 1 januari
leven-met-mercurius-retrograde-yasmin-boland

Leven met Mercurius Retrograde - Y. Boland

Bestel op Bol.com

mercurius-retrograde-journal

Mercurius Retrograde journal

Bestel op Bol.com

Winkelwagen
Scroll naar boven