wet-van-aantrekking-de-magie-van-het-leven

Wet van aantrekkingskracht: de magie van het leven

Heb jij ook wel eens iets mee gemaakt, waarvan je achteraf dacht: hoe is het mogelijk? Dat is de magie van het leven. Ook wel genoemd de Law of Attraction! Als je er op gaat letten dan zou je best eens verbaasd kunnen staan over alle mooie en magische momenten die het leven je te bieden heeft. Momenten waarvan je dus achteraf denkt, wow, dit is te toevallig om slechts toeval te zijn. Dat is wat het leven zo mooi maakt, wat je leven glans geeft en wat je het vertrouwen geeft dat je altijd zult krijgen wat je nodig hebt. Je hoeft er alleen maar voor open te staan.

Nog onbewust van de magie van het leven

De keer dat ik me bewust werd van de magie van het leven is al meer dan 20 jaar geleden. Het was een echt “wow, hoe is het mogelijk”-moment. Ik had net mijn studie afgerond en ik had een plan. Mijn plan was om eerst iets van de wereld te zien een daarna wilde ik vanuit Groningen (waar ik een studentenkamer had) verhuizen naar Amsterdam. Ik wist nog niet hoe ik dit zou aanpakken, ik wist alleen dat dit mijn plan was. Het hoe daar maakte ik me niet druk over. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb mijn studentenkamer opgezegd en al mijn spullen naar mijn ouders verhuisd.

Vervolgens ben ik via een organisatie naar Peru gevlogen om daar Spaans te leren, de cultuur te leren kennen, rond te reizen en vrijwilligerswerk te doen. Een geweldige periode van 6 maanden brak aan, waarbij ik verbleef bij een leuk gastgezin en veel gezellige contacten had met alle andere backpackers. Zo kwam ik op een avond met een Nederlandse aan de praat over onze roots. Gekscherend zei ik tegen haar: ‘ik ben opgegroeid in zo’n klein dorpje in de provincie Groningen, dat kent niemand!”. Nou, viel ik even van mijn stoel! Niet alleen kende ze het dorpje, haar grootouders hadden daar ook gewoond. Na nog even doorpraten bleken haar grootouders niet alleen in hetzelfde dorp gewoond te hebben, maar waren ze voormalige eigenaren van mijn huidige ouderlijk huis!

Ontzettend bizar om zo ver van Nederland iemand te leren kennen wiens opa en oma in mijn ouderlijk huis gewoond hebben. Haar familie vond dit zo leuk dat er al snel een afspraak werd gemaakt met mijn ouders om eens te kijken hoe het huis er nu uit zag. Hier waren ze erg dankbaar voor.

Zoektocht naar een woning in Amsterdam

Ik heb er verder niet veel bij stil gestaan. Heb genoten van de rest van mijn verblijf in Peru en ben na 6 maanden weer terug gekeerd naar Nederland. Omdat mijn kamer inmiddels was opgezegd, ben ik bij mijn ouders in getrokken om van daaruit te solliciteren en een andere woning te zoeken. Ik was natuurlijk ingeschreven op Woningnet Amsterdam, maar zelfs 20 jaar geleden moest je meerdere jaren ingeschreven staan voordat je in aanmerking kwam voor een huurwoning. Ondertussen had ik dankzij het solliciteren een baan gevonden in Amsterdam waar ik een paar maanden later aan de slag zou kunnen.

Alhoewel ik er nog steeds vanuit ging dat mijn woningprobleem tegen die tijd opgelost zou zijn, begon het wel enigszins te knagen. Ik had nog wel een leuke reünie van alle Peru-gangers om naar uit te kijken. Hier trof ik ook weer degene wiens grootouders in mijn ouderlijk huis waren opgegroeid. We raakten aan de praat over het vinden van een woning in Amsterdam en ze zei: “weet je wat, een vriendin van mij werkt bij een Amsterdamse woningbouwvereniging. Ik zal eens bij haar informeren”. En ja hoor, er bleek nog precies 1 antikraakwoning beschikbaar te zijn op een prachtig plekje in Amsterdam-Noord. Ik kon hier precies 2 weken voordat ik met mijn nieuwe baan zou beginnen intrekken! Wow, wat een uitwerking van de Law of Attraction was dat!

Law of Attraction in actie

Op dat moment was ik me er totaal niet van bewust en was ik er alleen maar dankbaar voor. Maar achteraf denk ik dat the Law of Attraction goed voor mij gewerkt heeft! Ik had een plan, ik had het vertrouwen dat dit zou gebeuren en ik maakte me niet bijzonder druk over het hoe. The Secret optima forma in werking!

Welke magische dingen heb jij tot nu toe ervaren in je leven?
Waren ze ook zo duidelijk aanwezig? Deel vooral je ervaringen!


En neem ook eens een kijkje op mijn pagina met interessante websites voor een directe link naar de website van The Secret.

the-magic-rhonda-byrne

The magic - Rhonda Byrne

Bestel op Bol.com

Winkelwagen
Scroll naar boven