leven-met-de-maancyclus

Leven met de maancyclus

Je hoort en leest er steeds meer over, maar wat is nou precies leven met de maancyclus? Hoe kun je dit makkelijk toepassen in je eigen leven?

Hoe werkt de maancyclus?

De maancyclus duurt zo’n 29 dagen. In deze cyclus doorloopt de maan alle tekens van onze dierenriem. De maan staat telkens zo’n 3 dagen in elk teken van de dierenriem. Op deze dagen zijn de kenmerken van dit specifieke thema voor iedereen wat meer voelbaar. Daarnaast heeft ook de fase van de maan hier invloed op. Door je hier meer bewust van te zijn en te weten welke kenmerken dit een dag mee geeft kun je leven met de maancyclus, je leven raakt hierdoor veel beter in balans omdat je bewust je activiteiten kan plannen.

Dierenriem combineren met de maancyclus.

In de fase tussen nieuwe maan en volle maan, is de maan aan het opbouwen. Alles wordt versterkt. In de fase tussen volle maan en nieuwe maan, neemt de maan af en kun je beter loslaten. Dit zijn vrij algemene kenmerken die bij de maanfase passen. Door ook te kijken in welke teken van de dierenriem de maan staat kan je nog meer inzicht krijgen. Zo staat de ram bekend om zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen en zijn dit goede dagen om zaken gedaan te krijgen. De steenbok is juist wat serieuzer en helpt je om zaken af te ronden waar je tegen op ziet. De leeuw houdt er van om in de aandacht te staan en is een dag waarop je vaak wat extraverter bent, dus perfect voor een feestje. Ook staan leeuw- en maagddagen er om bekend dat dit de beste dagen zijn om naar de kapper te gaan.

Zo heeft elk dierenriemteken zijn eigen karakteristieken en kenmerken. Door hier in je eigen leven rekening mee te houden, zal je merken dat je leven makkelijker verloopt en meer in een flow. Want jij weet precies op welke dag jij je zaken het beste kan plannen en wat betere dagen zijn om het juist rustiger aan te doen.

Neem ook eens een kijkje op mijn pagina met interessante websites op het gebied van zelfontwikkeling, ontplooiing en zorgen voor body & mind.

Winkelwagen
Scroll naar boven